30 листопада 2009 р.

Graševina Daruvar 2006


Сухе біле вино, витримане, визначене за походженням з регіону Дарувар

Виробник: Badel 1862, Хорватія
Сорт: Грашевіна (Велшрислінг)
Ціна: 8 євро
Оцінка: 13/20

Мені вже траплялось раніше вино цього виробника, я тоді здуру купив пляшку напівсухого вина, обплювався, але зазирнувши на сайт пообіцяв собі як трапиться спробувати його нормальних напоїв. Трапилося. Спробував.
Сорт винограду з якого зроблено вино - Грашевіна, то хорватська назва надзвичайно популярного у Центральній та Південній Европі сорт білого винограду. У різних краях його називають по різному. В Італії - "італійський рислінг", у центральній Європі "волошський рислінг", на Балканах "Грашевіна". Але то все суть один сорт винограду. Який ніякого відношення до Рейнського Рислінгу не має. А зараз у зв'язку з європейською тенденцією захисту найменувань використання назви Рислінг допускається лише до вина з відповідного вина.

Як на мене ціна вина була трохи завищеною, але враховуючи що біле витримане вино взагалі не такий частий гість, то рішив попробувать. Саме смішне що на смак воно більше всього подібне на "наше" ркацителі... Я не такий знавець ботаніки але смак не обуриш. Непогане витримане ркацителі))) Шось подібне на Перлину Інкерману. Колір правильний, приємний солом'яний з трохи зеленуватим відливом. Сильний фруктовий аромат, приємний та складний. Різні зелені фрукти, трохи мигдалю. Смак з високою кислотністью, яка лише посилюється у післясмаку. Але букет приємний, яблука, груші (все не стигле) та сильний квітковий аромат.
Алк 12,7%

Немає коментарів:

Дописати коментар