9 листопада 2009 р.

Old Herold Slovenska Borovicka


Бренді (шнапс) з ягід ялівцю

Виробник: Old Herold, Тренчін, Словаччина
Сировина: ягоди ялівцю
Ціна: 6,9 євро (0,7 л. у дьюті фрі Братіслава)
Оцінка: 9/10

У продовження посту Смачна Словаччина.
Декілька публікацій мого блогу було присвячено такому цікавому історичному напою як джин. Але описуючи його я якось зовсім упустив що окрім голландського дженіперу на основі ялівцю виробляють ще один напій. Більше того, виробляють його буквально у сусідній країні! А називається цей напій красивим та зрозумілим словом - Боровічка! Отже що таке Боровічка? Це ягідне бренді (самогонка) за своїми смаковими якостями подібна, але лише подібна до джину. Як я вже писав, джин це пшенична, зернова, горілка виготовлена у ректифікаційній колоні, яка у процесі перегонки ароматизується ягодами ялівцю. А наша Боровічка - як справжній алкоголь - переганяється у живому перегінному кубі з сусла яке отримали шляхом зброджування пюре з ягід. Зазвичай Боровічка піддається потрійній перегонці.
Завод Олд Херольд - знаходиться у старовинному місті Тренчин. Дуже гарне та красіве містечко з великим замком на горі що панує над містом (диви фото).
Тепер про смак, пити в чистому вигляді на відміну від джину цілком можна. Як апперетив  буде ні чим не гірша за слівовіцу. Одразу можна помітити що у порівнянні з джином напій значно ароматніший та м'якіший. В офісі випили пляшку Боровічки під простий тонік. Шановні дуже дуже смачно! Взагалі Боровічка стане чудовим складником простих коктейлів. Гадаю непогано буде грати з ягідними чи цитрусовими фрешами.
До речі назва Боровічка є захищеною за походженням у рамках ЄС. П'ять сортів Боровічки Spišská borovička, Slovenská borovička Juniperus, Slovenská borovička, Inovecká borovička a Liptovská borovička можуть вироблятися лише на території Словаччини.


1 коментар:

  1. Вибачте, що звертаємось до Вас через форму коментування...

    В Уанеті появився новий цікавий ресурс за допомогою якого можна ефективно шукати інформацію
    та рекламувати свій ресурс, сайт або блог.
    Топ 4 активних користувачів отримають можливість
    БЕСПЛАТНО РОЗМІСТИТИ РЕКЛАМУ свого ресурсу на період 1 тижня кожен

    Будемо вдячні Вам за підтримку цього проекту!
    Розпочато тестування, запрошуємо Вас прийняти в ньому участь.
    www.Vidpovidi.com

    ВідповістиВидалити