12 листопада 2009 р.

Veuve Clicquot Ponsardin Brut


Біле ігристе вино з Шампані


Виробник: Veuve Clicquot, Шампань, Франція
Сорт: Шардоне 35%, Піно Нуар 65%
Ціна: 40 євро (дюті фрі)


Ну тут гадаю будь які розповіді та презентації зайві. Вівьє Кліко вже стало іменем-синонімом французького шампанського. Сама відома марка. Самий пізнаваємий бренд. А саме цей продукт - Veuve Clicquot Ponsardin Brut, чи як його ще називають "єлов лабел" є самим відомим вином компанії. Ну шо казати, тільки у пляшках це вино втримується мінімум п'ять років!!! А випивається зараза за якихось 15 хвилин... Шкода)))

Колір дуже світлий, солом'яний з ледь помітним зеленуватим відливом. Бульбашки великі густо обліплюють бокал, а рясні струмочки тоненьких бульбашок піднімаються до гори. Аромат абрикосів та родзинок. Повний, свіжий. Смак об'ємний, сильний, рот наповнюють веселі бульбашки. Відчутна кислотність. Нотки зеленої абрикоси та квіток персику та троянди. Післясмак довгий. Відчувається кислота, на мій смак кислота надмірна. 
Зауважу що це вино рекомендується вживати перш за все як апперетив, але смакові характеристики зроблять його ідеальним додатком до вишуканих страв з морепродуктів чи кавьяру. Але на мій смак саме цікаве і несподіване поєднання це вино дасть з м'ясом. Чимось на кшталт пармської шинки. Може це і єретично, але мені захотілось спробувати))) На такий випадок ще маю про запас пляшку Вівьє Кліко Гранд Даме. Ось візьму та вип'ю її під хамон)))
Алк: 13%

Немає коментарів:

Дописати коментар