26 грудня 2009 р.

Finca Del Mar 2008 Merlot DO Utiel-Requena


Вино червоне сухе витримане, визначене за походженням з регіону Утель-Рекана


Виробник: Vicente Gandia, Іспанія
Сорт: Мерло
Ціна: 6 євро
Оцінка: 17/20


Віва Іспанія! Не тільки винами з регіонів Ріоха та Рібера славна ця країна. У 70 км від Середземного моря розташувався регіон Утель-Рекана. Кліматичні особливості - континентальний клімат. Спекотне літо та холодна, до -10 зима. Цей регіон славний сортом винограду Бобаль, який я тепер обов'язково скоштую, і саме з цього регіону. 
Виробник Vicente Gandia має сучасну винарню у 2001 самим кращим обладнанням.
На диво для такого недорогого вина воно має витримку у діжках з американського дубу не меньше 4-х місяців. Взагалі виробник пропонує велику лінійку різноманітних вин DO Utiel-Requena та DO Valencia. Зверну увагу на цю винарню у майбутнему.
По-перше сподобалась дуже стильно оформлена пляшка. Дійсно приємно дивитись. Судячи з етикетки та сайту підприємство не забуває про маркетинг. Колір - світлий рубін, прозорий, приємний. Аромат складний, приємний. Тютюн, спеції, шоколад. Смак дуже хороший. Легкий, трохи слодкуватий, танінний. Присмак деревини, айви. Як що вже бути геть прискіпливим, то смак трохи занадто водянистий. В принципі єдинний недолік. Дуже, дуже не погано. Біжу до магазіну, візьму пляшок п'ять про запас, воно того варте.
Алк 12,5




Немає коментарів:

Дописати коментар