16 квітня 2009 р.

Chianti Fabiano 2006

Сухе червоне вино, категорія DOCG
Виробник: Fabiano, Кьянті, Італія
Сорт: Санджовезе та Канайоло Неро
Ціна: 7 євро
Оцінка: 8 з 10
Треба добре придивитись до цього виробника. Спочатку шикарне біле Піно Грі за невеликі гроші.  Тепер оце кьянті. Керуючись принципом купувати найкраще за найменші гроші придбав оце вино. Дуже гарний смак. Довгий та приємний післясмак. Гарний глибокий колір. Легка приємна терпкість. Вино мене цілком задовольнило. Особливо враховуючи що середня ціна кьянті в наших магазинах складає 10-12 євро то це вино цілком претендує на місце на столі.
Тепер про саме кьянті. То справжня візитівка італійського виноробства. Вина кьянті відомі з 14 ст. Історична область де виробляють Кьянті розташована на півночі Італії між Флоренцією та Сієною. Кьянті то дуже зарегульоване вино, що недивно для "візитівки". На протязі останнього часу стандарти кьянті змінювались і остаточно сформувались у 1984 році з наданням вину найвищої категорії за італійською класифікацією DOCG. Площі визначених виноградників становлять 70000 га. Тільки тут виростає виноград для кьянті. Область ділиться на 7 підрегіонів, серед яких є і Classico - батьківської область що об'єднує декілька сіл - батьківщину вина. Виробляють кіянті кілька сотень підприємств від домашніх винарень до великих концернів, але всі вони мають слідувати правилам встановленим для цієї категорії. Так само регульованим є склад вина - санджовезе 75-100% допускається додавання до 10% Канайоло Неро, та ще деяких вин, але основа то санджовезе.
На мою думку кьянті то вино цілком гідне уваги і не тільки як столове але і як урочисте вино яке можна подати гостям. Продовжимо дослідження доступного кьянті у наступних постах.

Немає коментарів:

Дописати коментар