20 серпня 2009 р.

Аліготе Кримське 2005 Інкерман

Біле сухе вино, витримане

Виробник: Інкерманський завод марочних вин, Севастополь, Україна
Сорт: Аліготе
Ціна: 2,2 євро (на заводі)
Оцінка: 8 з 10

Для нашого вуха назва білого сорту винограду Аліготе звучить звично. Але на справді це хоч і французький, але не дуже поширений сорт винограду. Перш за все Аліготе це регіональний сорт, який асоціюється саме з Бургундією. Він є основним компонентом бургундських білих вин AOC, а також іде як матеріал до виготовлення бургундських ігристих вин. До речі саме Аліготе є історичним інгредієнтом до класичного бургундського коктейлю Kir, про який я писав раніше.Окрім Бургундії сорт не дуже поширений, трохи там, трохи сям. І одне з основних місць культивації за межами Бургундії це як не дивно Чорноморський регіон. Тут з нього роблять і міцні шмурдяки, і ігристі вина, і досить різноманітні сухі столові вина.
Інкерманівське вино традиційно не розчарувало. Правильний підбір виноматеріалу та три роки витримки у дубових діжка у штольнях дали знаку.
Колір світлий трохи з золотими тонами. Аромат квитів та свіжих яблук. Смак гармонійний збалансований. Прянощі та зелені абрикоси. Помірна кислотність. Відчутний таніни. Пiслясмак середній фруктовий.

Немає коментарів:

Дописати коментар