26 серпня 2009 р.

Corvo Rosso 2007 Sicilia IGT


Червоне сухе вино, визначене за походженням, регіон Сицилія
Виробник: Corvo, Сицилія, Італія
Сорт: Неро д'Авола, Піньятелло, Нерелло Маскалезе
Ціна: 6 євро
Оцінка: 6/10
Як вже почав то продовжу тему італійського вина. Попередній екземпляр розчарував, не дивлячись на високу DOC категорії.
Це вино по-перше простіше - має лише місцеву категорію, по-друге походить не з найкращого регіону - Сицилії, найкращі італійські вина вирощують на півночі або у центрі країни. По-трете вино містить купаж місцевих сицилійських виноградів, і перший у списку Неро д'Авола - "флагман" сицилійського виноробства, з яким я мав невдалий досвід знайомства.
Я два чи три тижні обминав цю пляшку поки не побачив як його брала на вигляд адекватна дівчинка і попросив дружину спитати її враження від вина. Сам не питав, бо ще подумає що я так залицяюсь. Получили рекомендацію що вино цілком придатне до пиття.
Ну що, на тлі останніх маркетингових тенденцій коли пристойні недорогі вина на полицях магазинів вимерли маємо не такий поганий результат.
Темно рубіновий, дуже приємний колір. Аромат вишні. Смак теж вишня, причому у всьому спектрі від плодів та листя до аромату вишневої деревини. Я одразу визначив це як сортові ознаки Неро д'Авола.
Вино пилося на диво приємне. Не легке, але чудове обідне вино.

4 коментарі:

  1. можливо в подальшому писати вміст цукру та спирту в публікаціях

    ВідповістиВидалити
  2. добре, буду писати!
    але то доволі одноманітні характеристики, стандартний вміст алкоголю у сухих винах - а це 90% представлених вин 11-13% зазвичай на пляшках так і пишуть Алк: 11-13% а цукристість взагалі не вказують, бо її там майже нема. Точно визначити вміст алкоголю досить важко бо потрібен професійний спиртометр.

    ВідповістиВидалити
  3. в мене є військовий аерометр для контролю палива.\бензин,соляра\але можна застосувати й для алкоголю

    ВідповістиВидалити
  4. корисний девайс!
    може знадобиться самогонщику-початківцю)

    ВідповістиВидалити